top of page

Informatie

Droevig nieuws

Het is ons ter ore gekomen dat een door ons verkocht object moedwillig in voorkomen en detaillering is gewijzigd. Hiermee is inbreuk gepleegd op de artistieke rechten van de maker en onrecht gedaan aan de doelstellingen van Galerie Caroline. Het spijt ons ten zeerste dat deze frauduleuze activiteit zo niet alleen ons, maar ook de maker en de cultuur en samenleving van herkomst raakt.

Pop-up Korte Vijverberg 2 Den Haag, 15 -25 november 2018

In 2018 deed zich voor Galerie Caroline een prachtige gelegenheid voor om zichzelf en de gehele collectie van dat moment te presenteren tijdens een pop-up presentatie in Den Haag. We kregen de kans om een mooie ruimte in een leeg kantoorgebouw in de buurt van het politieke centrum van het land te gebruiken. Het gebouw, voorheen gebruikt door een groot bankbedrijf, wordt beheerd door ANNA Vastgoed & Cultuur, een makelaar die verschillende gebouwen beheert en verhuurt aan galeries en culturele instellingen.

Overzicht pop-up Galere Caroline Den Haag

Onze pop-up presentatie was de enige activiteit buitenshuis voor Galerie Caroline in 2018. We hebben er erg van genoten en hopen deze galerie 'away from home' te kunnen herhalen in de toekomst. Dank aan allen die ons kwamen bezoeken aan de Korte Vijverberg 2 in Den Haag!

Original Gifts Market, Leiden, 25 november 2017

Het was een frisse markt, maar gelukkig overwegend droog... en leuk! Galerie Caroline deelde hier in een 'light' variant bij Museum Volkenkunde een stand met Lost Forest. Enkele plaatjes van de stand van Galerie Caroline en Lost Forest.

Stand van Lost Forest & Galerie Caroline voor Boerhaave gebouw bij Museum Volkenkunde, Original gifts Market, 25 november 2017

Amsterdam Tribal Jewelry & Textiles Fair, 23-24 september 2017

Galerie Caroline nam met plezier deel aan de Amsterdam Tribal Jewelry & Textiles Fair. Opnieuw hadden we een mooie plek bij de entree van De Duif en wisten we de aandacht te trekken van vele nieuwsgierige bezoekers. Antoine's lezing over tapa op zaterdag werd bijzonder gewaardeerd.

Onze stand met Polynesische kunst werd gezien en beoordeeld als een volledig andere wereld als die der andere deelnemers: zaden in plaats van kralen, gedecoreerde tapa in plaats van traditionele textiel en gesneden sieraden in plaats van glazen en metalen decoraties.

Actiefoto van Galerie Caroline (foto: Jan Aarnout Boer) in De Duif, 24 september 2017

L'Événement Tapa, 14 september 2017

Op 14 september bezocht Antoine het Tapa evenement, een verkooptentoonstelling van indrukwekkende stukken tapa (boombastdoek) in Parijs. Dit vond plaats op hetzelfde moment en in dezelfde wijk als het Parcours des Mondes. Tijdens dit evenement was ook een dag eerder een nieuw en omvangrijk boek over tapa gepresenteerd. Deze publicatie, onder redactie van Michel Charleux, is getiteld: Tapa - De l 'Ecorce à l'étoffe, Art Millénaire d'Océanie. De l’Asie du Sud-Est à la Polynésie orientale / An Ancient Art of Oceania, from Southeast Asia to Eastern Polynesia. Het is een gezamenlijke uitgave van de Association TAPA/Somogy éditions d'Art. Galerie Caroline heeft enkele exemplaren beschikbaar voor verkoop.

Op de tentoonstelling werden ook enkele 'westerse' creaties met tapa getoond (o.a. van Marion Dumaine) naast de meer traditionele stukken. Een lezingenprogramma en een demonstratie tapa maken door Mareva Gilmore-Mote van Fatu Hiva maakten het tot een gevarieerd evenement.

Pacific Islands Festival Europe, 29 juli 2017

Galerie Caroline had een mooie stand op de Pacific markt. Deze markt werd gehouden op de tweede dag van het Pacific Island Festival Europe (PIFE).
Het was een dag vol extremen... met veel wind en regen, maar ook met heerlijk warme zonneschijn, muziek, mooie mensen, lekker eten... We stonden echt midden op de markt, dichtbij waar de optredens plaatsvonden, hoewel sommige ervan wel wat verstopt werden in een grote tent. De dag eindigde zoals die begon, met regen dus.

Dank aan Jenny en de PIFE crew voor deze fijne dag!

Stand van Galerie Caroline met Antoine tijdens PIFE 2017, Assen

Amsterdam Tattoo Convention, 26-28 mei 2017

Galerie Caroline had evenals vorig jaar een mooie stand dichtbij de Polynesische afdeling van de conventie. Complimenten waren er in overvloed van artiesten en bezoekers voor onze presentatie en de kwaliteit van onze collectie. We hebben allerlei interessante en warme mensen ontmoet, die we opnieuw hopen te treffen bij andere gelegenheden.

Vanwege het geweldige weer was het aantal bezoekers aan de conventie aanzienlijk minder dan vorig jaar. We hadden dus regelmatig stille momenten, maar dat werd weer goedgemaakt op de laatste dag. Polynesische kunst - en niet alleen de tatoeage - staat aardig in de belangstelling... Dank aan iedereen voor uw bezoek aan ons in Amsterdam!

De stand van Galerie Caroline (en deel van Lost Forest rechts aan de wand) tijdens de Amsterdam Tattoo Convention 2017

Somewhere Els, Antwerpen, december 2016

In de laatste maand van 2016 was Galerie Caroline op bezoek in Antwerpen. In galerie Somewhere Els aan de Reyndersstraat konden bezoekers een ruime selectie van tapas/boombastdoeken en enkele houtsnijwerken zien. Naast de vele creatief gemaakte etnische sieraden en mooie mode-accessoires trok onze collectie goede belangstelling.

We hopen dat we in deze koude maand met onze boombastdoeken wat extra warmte naar België hebben kunnen brengen. Dank aan Els voor haar gastvrijheid!

Boombastdoeken van Galerie Caroline aan de muur in galerie Somewhere Els van Els Van Steenacker, Antwerpen

The Amsterdam Traditional Jewelry & Textiles Fair,

25 September 2016

Een interessante beurs met veel mooie dingen... en met veel nieuwsgierige bezoekers! Opnieuw een lange dag, maar ook nu weer zeer de moeite waard. Het was ongeveer half elf toen we onze stand in deze bijzondere omgeving van kerkgebouw De Duif eindelijk hadden ingericht. Met het rek voor het tonen van de ingelijste boombastdoeken en ook de presentatie van de sieraden kunnen we zeer tevreden zijn. Meerdere bezoekers complimenteerden ons hiervoor. Diverse malen hebben we weer mogen vertellen over tapa, Polynesische kunst en de mensen daar. Even na zessen konden we weer ingepakt huiswaarts. Moe maar voldaan!

Opstelling van Galerie Caroline tijdens The Amsterdam Traditional Jewelry and Textiles Fair, 25 september 2016

Haagsche Kunst- en Antiekdagen, 27 augustus 2016

Op zaterdag 27 augustus was Galerie Caroline vertegenwoordigd op de Haagsche Kunst- en Antiekdagen. We hadden een mooie plek op deze markt, die al jarenlang plaatsvindt op de Lange Voorhout, dichtbij het politieke centrum van ons land. Met een kraam onder de bomen konden we genieten van de zon maar ook van de nodige schaduw. Hoewel de markt relatief rustig verliep, was het een plezierige dag. We hopen dat we de mensen hebben kunnen inspireren met onze boombastdoeken en houtsnijwerken.

Kraam van Galerie Caroline tijdens Haagsche Kunst- en Antiekdagen, Den Haag, 27 Augustus 2016

Recente aanwinsten

In de laatste paar maanden hebben we enkele fraaie uitgaven aangeschaft over de Markiezaanse kunst en cultuur. Als eerste is er de catalogus van de MataHoata tentoonstelling van dit jaar in Musée de quai Branly in Parijs. Vervolgens is er het tweede deel van 'Te Patutiki' van Teiki Huukena, een gedetailleerde uitgave met tekeningen van en uitleg over Markiezaanse tatouage-motieven. Als laatste en meeste recente aanwinst noemen we het boekje Tiki, Ti'i, Ki'i ... - Aux origines des Polynésiens van Hélène Guiot en Marie-Noëlle Ottino-Garanger, een uitgave van de Société des Océanistes in Parijs. Elke uitgave is beslist de moeite waard voor ieder die belangstelling heeft voor de Markiezaanse kunst en cultuur.

Amsterdam Tattoo Convention 27-29 Mei 2016

We hebben genoten van de Amsterdam Tattoo Convention 2016! Veel enthousiaste tattoo liefhebbers en kunstenaars, mooie tatoeages en natuurlijk een geweldige sfeer. Hoewel het weer geweldig was, werd de conventie in het RAI-gebouw bezocht door heel veel mensen, letterlijk uit de hele wereld.

Antoine in stand van Galerie Caroline, net voor de opening van de Amsterdam Tattoo Convention, mei 2016

Een leuke verrassing voor ons was, dat er ook een groep tattoo artiesten van de Markiezen Eilanden aanwezig bleek te zijn. Onze stand maakte dat ze zich een beetje thuis voelden, en wij hebben genoten van hun gezelschap (en tatoeages). De locatie van onze stand was zeer goed gekozen, dicht bij de Polynesische sectie. Hoewel behoorlijk vermoeiend zo'n beurs van drie lange dagen, kijken we tevreden terug! Een grote 'dank je wel' gaat uit naar Patricia voor haar hulpen naar de organisatie van dit goed georganiseerde evenement!

MataHoata, Arts et Société aux Îles Marquises. Bezoek aan een tentoonstelling in Musée du quai Branly in Parijs

We hadden het geluk om de opening van de tentoonstelling MataHoata op maandag 11 april bij te wonen. Op zich was deze gebeurtenis een soort van reünie met veel mensen van de Markiezen eilanden, het museum en de kunstwereld.

Het begon met een ontroerend openingszang met dans van de Markiezaanse delegatie en werd gevolgd door een aantal toespraken van museumdirecteur en hoge ambtenaren. Tot slot was het wachten voorbij en konden we de tentoonstelling bezoeken en de uitgebreide collectie schitterende objecten bekijken.
De dag erna moesten we gewoon MataHoata nog eens bezoeken. Ook was er die dag een interessant colloquium over het onderwerp van MataHoata. Al met al zeker de moeite waard!

Salon des Marquises en Festival des arts des Îles Marquises

Een bezoek aan Frans-Polynesië

Afgelopen december hebben we opnieuw een reis kunnen maken naar Frans-Polynesië. Op Tahiti bezochten we onder andere de Salon des Marquises en de Salon de Noël. Taiohae Baie was ons voornaamste doel op het eiland Nuku Hiva, maar we konden hier ook bezoeken brengen aan Hakaui, Taipivai, Aakapa and Hatiheu. Op het eiland Hiva Oa woonden we het Festival des arts des Îles Marquises bij. Hier bezochten we twee plekken, Atuona waar de meeste optredens plaatsvonden en waar ook het 'Village des artisans' zich bevond, en Ta'aoa. Het festival was, zoals het eerder door ons bezochte festival in 2011, goed gevuld met optredens met dans en zang door groepen van de diverse Markiezen Eilanden. Dit jaar waren bovendien groepen van Rapanui (Paaseiland) en Rikitea uitgenodigd om deel te nemen aan het festival.

Optreden van Nuku Hiva op de oude site van Ta'aoa, Tohua Upeke, 18 december 2015

Tijdens de reis hebben we veel makers en kunstenaars ontmoet en gesproken. Ook hebben we diverse voorwerpen kunnen aanschaffen om onze collectie Markiezaanse kunst aan te vullen. Het betreft verschillende mooie stukken gedecoreerde boombastdoek, enkele fraaie houtsnijwerken en een aantal uitzonderlijk fijn gesneden benen hangers en sieraden. Eén van de topstukken die we konden meebrengen is een replica van een typische Markiezaanse knots of u'u, prachtig gemaakt door Anihoka Tepea van het eiland Ua Huka.
Binnenkort passen we de informatie op onze collectiepagina aan. We verwachten zowel bezoekers als liefhebbers van Polynesische kunst opnieuw te boeien en te inspireren met deze nieuwe collectie indrukwekkende stukken!

Antoine & Caroline

Januari 2016

Swan Market, Van Nellefabriek, Rotterdam

Op zondag 25 oktober 2015 was er een druk bezochte Swan Market in de grote hal van de monumentale Van Nellefabriek in Rotterdam. Galerie Caroline had hier dit keer een kleine stand. Wel weer even wennen na de grote stands van de afgelopen keren... Dit keer kozen we ervoor om alleen gedecoreerde boombastdoeken te presenteren. Opnieuw wisten we hiermee behoorlijk wat mensen te verrassen. Het verhaal van de makers, de productie en de mooie motieven leidden tot veel positieve reacties. Weer een mooie dag om de kunst uit Polynesië onder de aandacht te brengen!

Exclusive Art Fair, Deventer

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 oktober was Galerie Caroline met een ruime en mooie stand vertegenwoordigd op de Exclusive Art Fair in Deventer.
Gedurende de drie volle dagen dat de beurs voor het publiek open was, bezochten veel kunstliefhebbers deze geweldige locatie, een monumentaal kerkgebouw (de Bergkerk) in het centrum van de stad. Onze stand trok veel belangstelling van nieuwsgierige mensen die meer wilden weten over de kunst en culturen van Polynesië. Vooral de tapa riep bij veel mensen vragen op over het gebruik en de vervaardiging. We moesten dus ook best vaak uitleggen dat het geen papier is en dat er behoorlijk wat tijd en moeite nodig is voor het maken en evenzeer creativiteit en een vaste hand om de boombastdoeken te decoreren.
Zondagavond laat gingen we weer naar huis na het inpakken en inladen van de objecten in onze gehuurde bestelbus. We zijn opnieuw een interessante (maar ook vermoeiende) ervaring rijker en hopen dat we Nederlandse kunstliefhebbers hebben geinspireerd met onze Polynesische kunst!

Stand van Galerie Caroline op de Exclusive Art Fair, Deventer, Oktober 2015

Meer foto's zien van de stand en deze beurs? Kijk eens op onze Facebook pagina: www.facebook.com/galeriecaroline

Tribale Kunst & Etnografica Beurs, Antwerpen / Wilrijk

Een bijzondere fair, dat geldt zeker voor de ATEAF ofwel de Antwerp Tribal & Ethnographics Arts Fair 2015. Deze beurs werd gehouden in het weekend van 5 en 6 september, in de sfeervolle setting van het gebouw van de Faculteit Vergelijkende Godsdienstwetenschappen (FVG) in Wilrijk, België. Naast Galerie Caroline met een ruime stand waren hier diverse particuliere verzamelaars en handelaren met hun collecties oude en hedendaagse etnografica vertegenwoordigd. De doorstroom van bezoekers was wel enigszins rustig, maar de ambiance goed.

Wereldfair, Leiden

Op 23 augustus stond Galerie Caroline met een stand vlakbij de ingang van Museum Volkenkunde in Leiden! We namen er deel aan de Wereldfair die op het terrein rond het museum werd gehouden. Hier was een gevarieerd aanbod van (etens)waren van over de hele wereld te vinden. Velen kwamen kijken en genieten van de diverse stands met producten, de mensen, de verschillende smaken en de muziek.En alweer toonden aardig wat mensen een bijzondere belangstelling voor onze beeldhouwwerken, versierde boombastdoeken en sieraden. Deze markt bood ons opnieuw een goede gelegenheid om geinteresseerden te vertellen over Polynesië en de vele kunstvormen en materialen die daar vandaan komen.We zijn ervan overtuigd dat we wederom het enthousiasme voor de Polynesische kunst over het algemeen en de Markiezaanse kunst in het bijzonder hebben kunnen aanwakkeren.

PACIFIKUS Festival, Amsterdam

Galerie Caroline beleefde opnieuw een bijzondere dag tijdens het Pacifikus Festival op 8 augustus! Een lange dag, dat wel, met alleen al vier uur voor het reizen naar en van de Westergasfabriek in Amsterdam. Maar het festival... Pacifikus voelde echt aan als een stukje Pacific! De muziek, hapjes, optredens van dansgroepen, mensen, zon...

Vele mensen vanuit allerlei delen van de wereld, waarvan behoorlijk wat vertegenwoordigers van de diverse regio's in de Pacific, genoten van het vermaak, het aanbod van de marktkramen, de atmosfeer en de hedendaagse kunst uit de Pacific. Deze kunst werd tentoongesteld in het Machinekamergebouw op het terrein van de voormalige gasfabriek waar Pacifikus werd gehouden. Hier vond je prachtige kunstwerken, initiatieven en enthousiaste kunstenaars die je graag meer vertelden over hun werk.
Onze stand werd opnieuw bijzonder gewaardeerd en verschillende mensen namen een stukje Polynesische kunst mee naar huis. We vonden het een leuke dag en een zeer geslaagd festival. We hopen van harte dat Pacifikus komend jaar een vervolg krijgt!

Galerie Caroline in actie op het Pacifikus Festival, 8 augustus 2015

Swan Market, Tilburg

Galerie Caroline heeft op de druk bezochte Swan Market in Tilburg van 12 juli vele mensen geïnformeerd over Polynesische kunst. Bezoekers wilden graag neer weten en waren benieuwd naar ons verhaal. We hebben ze verteld over het maken van boombastdoeken of tapa en ook over de verschillende natuurlijke materialen als hout, steen, been en schelp die worden gebruikt om te bewerken. Alles met de hand en met als resultaat allemaal unieke stukken, gemaakt door echte mensen waarvan we ook de meeste namen weten. De bezoekers van onze kraam waren onder de indruk van de objecten, de kwaliteit van de afwerking en detaillering van de aangebrachte decoraties. We ontvingen aardig wat complimenten voor onze kraam, onze Polynesische kunst en onze toelichting. We kijken alweer uit naar de volgende gelegenheid!

Swan Market, Rotterdam

Op 7 juni hadden we met Galerie Caroline onze eerste deelname aan een markt, de Swan Market in het Museumpark te Rotterdam. We hadden geen enkel idee wat te verwachten, aangezien Polynesische kunst (nog) niet zo bekend is in Nederland. Op deze vooral zonnige dag met een matige wind, trok een volgeboekte Swan Market behoorlijk wat mensen.

We werden blij verrast door de aandacht die onze kraam wist te trekken bij aardig wat van deze bezoekers, waarvan enkelen zelfs een stukje Polynesië meenamen naar huis!

Het was een lange dag, maar wel een die ons tevredenstelt. Natuurlijk hopen we op komende gelegenheden opnieuw meer mensen te bereiken.

Kraam van Galerie Caroline op Swan Market, Museumpark Rotterdam, 7 juni 2015

Tapa festival

Afgelopen november (2014) bezochten we Tahiti waar we diverse onderdelen van het 'Festival du Tapa' hebben bijgewoond. We hebben deelgenomen aan een colloquium over tapa dat werd gehouden in het gemeentehuis van Pirae. Hier vond een uitwisseling plaats van informatie over de productie en het gebruik van tapa. Ook de bescherming van de traditionele rechten op de kennis van het maken van tapa en de decoratie ervan kwamen aan de orde. Vertegenwoordigers vanuit de gehele Stille Zuidzee en van verscheidene Amerikaanse en Europese culturele organisaties waren hierbij aanwezig. Allerlei workshops werden gehouden waar vakmensen de diverse technieken van het maken van tapa en de gevarieerde stijlen van decoratie toonden.

 

Salon des Marquises

Tegelijkertijd hebben we de Salon des Marquises kunnen bezoeken. Op deze markt verkopen de makers, kunstenaars en hun familieleden die normaal gesproken op de Markiezen eilanden wonen, hun waren aan een breed publiek. Zestien dagen lang boden zo'n vijftig kramen allerlei objecten te koop aan van hout, been, schelp, kokosnoot en plantaardige vezels. Er waren ook twee tatoeagestudio's ingericht. In de weekenden waren er speciale optredens van dansgroepen van de eilanden met voorstellingen van muziek, zang, dans en traditionele kledij.

 

Nieuwe objecten

Tijdens deze reis hebben we nieuwe objecten voor onze Galerie kunnen aankopen, zoals gedecoreerde tapa, fijn bewerkte kokosnoten en benen sieraden. Deze zullen zeker bijdragen tot een meer gevarieerde collectie. We hopen dan ook snel hierover uw mening te horen!

Antoine & Caroline

februari 2015

Samenwerking

Sinds augustus 2014 werk ik samen met Caroline van Santen aan Galerie Caroline. Met deze samenwerking kunnen wij door de inzet van onze respectievelijke expertises en tijd onze galerie een extra impuls geven.

Behalve voor de galerie ben ik ook werkzaam als zelfstandig (web)redacteur. Mede vanuit mijn opleiding tot antropoloog is een passie voor Polynesië gegroeid. Samen met Caroline heb ik de afgelopen jaren verschillende Polynesische eilanden bezocht.

Antoine Vanhemelrijk

augustus 2014

Het idee

Al tijdens mijn studie Culturele Antropologie raakte ik geïnteresseerd in de geschiedenis en de culturen van de Pacific regio. Vele bezoeken aan musea en kunstbeurzen brachten mij een fascinatie voor de materiële cultuur van met name Polynesië. De beelden, gebruiksvoorwerpen, kleding en sieraden in voorgaande eeuwen verzameld appelleren aan mijn gevoel voor schoonheid.

 

Eerste bezoek

In 2008 bezocht ik de Markiezenarchipel voor het eerst en raakte niet alleen onder de indruk van de eilanden zelf maar ook van de fraaie kunstvoorwerpen die door hedendaagse beeldensnijders worden gemaakt. Al vrij snel na thuiskomst begon zich een idee in mijn hoofd te vormen om iets met deze moderne kunstvoorwerpen te gaan doen. In Nederland en omliggende landen zijn weliswaar op regelmatige basis antieke kunstobjecten van de Markiezen op veilingen en in galeries te koop, maar hedendaags werk is echter vrijwel niet te vinden. En dat verdient in mijn ogen aandacht.

 

Inkoopreis

Ruim drie jaar na mijn eerste bezoek reisde ik in december 2011 terug naar de Markiezenarchipel. Hier maakte ik het vierjaarlijkse Festival des Marquises mee. Naast de vele dansvoorstellingen op prachtige historische sites verspreid over het eiland Nuku Hiva, was er in Taiohae een kunstnijverheidsmarkt. Hier verkochten soms de makers zelf, maar vaker hun familieleden, kunstvoorwerpen. Op deze plek deed ik mijn eerste aankopen voor mijn galerie. Na het festival reisde ik naar andere eilanden in de archipel: Ua Huka, Hiva Oa, Tahuata en Ua Pou. Hier ontmoette ik beeldensnijders en bezocht ik kunstnijverheidsmarktjes, handwerkcoöperatieven en hotelgaleries. Met name op Ua Pou werd ik door de inspirerende gids Toti Te’ikiehu’upoko onder de hoede genomen en bij vele makers geïntroduceerd. Hiervoor ben ik hem veel dank verschuldigd. Hij opende namelijk deuren die voor een argeloze bezoeker aan de eilanden toch moeilijker te openen zijn. Ook op Tahiti, de laatste noodzakelijk stop voor de terugreis naar Europa, bezocht ik nog enkele kunstgaleries.

 

Galerie

Na de aankomst van de gekochte kunstvoorwerpen begon ik met het opzetten van mijn kleine galerie aan huis. Onvoorziene omstandigheden zorgden ervoor dat ik deze plannen ruim anderhalf jaar heb moeten stopzetten. Aan deze pauze is gelukkig een eind gekomen en nu kan ik mijn collectie hedendaagse kunstvoorwerpen van de Markiezenarchipel alsnog in de markt zetten. De komende jaren hoop ik deze uit te breiden en mijn aanbod aan te vullen met hedendaagse kunstvoorwerpen van andere Polynesische eilandengroepen.

 

Caroline van Santen

december 2013

Bordje Galerie Caroline-50proc.jpg
Voorzijde gebouw met banners van Galerie Caroline
Kijk in pop-up Galerie Caroline Den Haag
Gevel van Korte Vijverberg 2 met banners van Galerie Caroline
Avondzicht vanuit Galerie Caroline pop-up naar Hofvijver Den Haag, met tiki
Antoine in gedeelde stand met Lost Forest, bij Museum Volkenkunde, Leiden, 25-11-2017
Galerie Caroline light, met sieraden, tapas en houtsnijwerk, 25 november 2017, Leiden
Galerie Caroline light, met sieraden, tapas en houtsnijwerk (en boeken), 25 november 2017, Leiden
Entree van De Duif, Prinsengracht, Amsterdam, september 2017
Detailopname van de stand van Galerie Caroline met tapa, halskettingen, sieraden en houtsnijwerk, De Duif, Amsterdam september 2017
De stand van Galerie Caroline met Antoine tijdens de Amsterdam Tribal Jewelry & Textiles Fair, september 2017
Overzicht vanaf balkon van de Amsterdam Tribal Jewelry & Textiles Fair, september 2017
Cover van nieuw boek over tapa van Michel Charleux
Mareva Gilmore-Mote bezig met tapa maken, Rue de L'Abbaye in Paris, September 2017
Flyer van Tapa evenement aan de Rue de L'Abbaye in Parijs, September 2017
Logo van Pacific Island Festival Europe 2017, Assen
Optreden van dansgroup Sanggar Seni Manyouri Byak from Byak Papua tijdens PIFE 2017, Assen
Halau Hula Mana O Kahiko uit Amsterdam tijdens PIFE 2017, Assen
Stand van Galerie Caroline met Caroline en klant tijdens PIFE 2017, Assen
Tiki leger in de stand van Galerie Caroline...
Stand van Galerie Caroline tijdens Amsterdam Tattoo Convention 2017 in de RAI (links) met Polynesische tattoo afdeling recht vooruit
Poster - beeld van Amsterdam Tattoo Convention 2017
Sieraden afdeling in de stand van Galerie Caroline, Amsterdam Tattoo Convention 2017
Beeldhouwwerken en kleine tapas sectie in stand van Galerie Caroline, Amsterdam Tattoo Convention 2017
Ingelijste tapa aan de wand met vooraan tikis ... in stand van Galerie Caroline
Galerij Somewhere Els, Reyndersstraat 8, Antwerpen
Houtsnijwerk van de Markiezen Eilanden in galerie Somewhere Els, Reyndersstraat 8, Antwerpen
Galerij Somewhere Els, Reyndersstraat 8, Antwerpen
Tapa in de etalage van galerie Somewhere Els, Antwerpen
Flyer van The Amsterdam Traditional Jewelry and Textiles Fair, 25 September 2016
Opstelling Galerie Caroline tijdens The Amsterdam Traditional Jewelry and Textiles Fair, 25 september 2016
De Duif aan de Prinsengracht in Amsterdam
Stand van Galerie Caroline, onder het kerkorgel, tijdens The Amsterdam Traditional Jewelry and Textiles Fair, 25 september 2016
Haagsche Kunst- en Antiekdagen, The Hague, 27 Août 2016, vue à l'Est dans le Lange Voorhout
Kraam van Galerie Caroline tijdens Haagsche Kunst- en Antiekdagen, Den Haag, 27 Augustus 2016
Haagsche Kunst- en Antiekdagen, Den Haag, 27 Augustus 2016, zicht in westelijke richting in de Lange Voorhout
Omslag van de MataHoata tentoonstellingscatalogus
Omslag van Te Patutiki, deel 2
Omslag van "Tiki, Ti'i, Ki'i ..."
Poster Amsterdam Tattoo Convention 2016
Bezoekers bij de stand van Galerie Caroline, Amsterdam Tattoo Convention, 29 mei 2016
Het kastje met sieraden van Galerie Caroline trok veel belangstelling, Amsterdam Tattoo Convention, mei 2016
Poster van MataHoata, Parijs, april 2016
Openingszang door Markiezaanse delegatie, MataHoata, Parijs, 11 april 2016
Een gangpad op de 'Salon des Marquises' in Pirae, een markt met hedendaagse Markiezaanse kunst. November 2015
Eerste logo van het Festival des arts des îles Marquises, december 2015
Poster van de Salon des Marquises, november 2015
Twee kunstenaars van Rapanui bij het 'artisans village' bezig met het maken van typische beeldhouwwerken (moai en birdman) van Paaseiland, december 2015
Detail van Markiezaanse knots of u'u, meesterlijk gesneden werk van Anihoka Tepea (neem contact op voor meer info!)
Hernieuwd contact met de makers: hier Antoine met Teiki Barsinas (van Tahuata), december 2015
Stand Galerie Caroline, Swan Market, Rotterdam, 25 oktober 2015
Bergkerk, locatie van Exclusive Art Fair, Deventer, Oktober 2015
Stand van Galerie Caroline en orgel in Bergkerk tijdens Exclusive Art Fair, Oktober 2015
Antoine voor de stand van Galerie Caroline op de Exclusive Art Fair, Deventer, Oktober 2015
Detail van stand Galerie Caroline, EAF, Deventer, Oktober 2015
Detail van stand Galerie Caroline, EAF, Deventer, Oktober 2015
Detail van stand Galerie Caroline, EAF, Deventer, Oktober 2015
Stand Galerie Caroline op de Antwerp Tribal & Ethnographic Art Fair, september 2015
Gebouw van Faculteit Vergelijkende Godsdienstwetenschappen, Bist 164, Wilrijk/Antwerpen
Stand Galerie Caroline (links) bij hoofdingang Museum Volkenkunde, Leiden, 23 Augustus 2015
Caroline bij stand Galerie Caroline, Leiden, 23 Augustus 2015
Pacifikus festival poster
Optreden van dansgroep tijdens Pacifikus Festival 2015
Optreden van eerste dansgroep tijdens Pacifikus Festival 2015
Antoine achter de kraam van Galerie Caroline, Swan Market, Tilburg , 12 juli 2015
Detail inrichting kraam Galerie Caroline met tapa, houtsnijwerk, kokosnoot...
Detail inrichting kraam Galerie Caroline met tapa, houtsnijwerk, kokosnoot en sieraden
Bezoekers op zonnige Swan Market, Rotterdam, 7 juni 2015, en kraam Galerie Caroline
Kloppen van tapa tijdens workshop, Tapa Festival, Pirae, Tahiti November 2014
Natuurlijke ingrediënten voor de decoratie van tapa. Tapa Festival, Pirae, Tahiti November 2014
Workshop tapa maken, Tapa Festival, Pirae, Tahiti November 2014
Poster van de Salon des Marquises, Pirae, Tahiti, November 2014
Antoine Vanhemelrijk
Kijkje in de Salon des Marquises, Pirae, Tahiti, November 2014
Caroline van Santen
Antoine Vanhemelrijk en Caroline van Santen, Galerie Caroline
Teiki Barsinas en Caroline van Santen, Vaitahu - Tahuata
Caroline van Santen aan het werk op een plek met wifi in Hakahau - Ua Pou
Werk van Tea Mohuioho, Haakuti - Ua Pou
Eugene O'Connor en Caroline van Santen, Atuona - Hiva Oa
Kunstnijverheidscentrum, Hokuta - Ua Huka
bottom of page